PRÍSADY

Cesto: 50 dkg hladkej múky, 25dkg masla /šmalec/, 25 dkg práš. cukru, 2 celé vajíčka, 1 prášok do pečiva, vlažné mlieko (na miesenie, dolievame podľa potreby, aby sa cesto pekne spojilo a zabralo do seba) Plnka: nastrúhané ošúpané jablká, vanilínový cukor. Trocha kryštálového cukru podľa chuťi.


POSTUP

Všetky suroviny dáme do misy a začne miesiť. Prilievame vlažné mlieko až vymiesime hladké cesto, ale nie moc, len tak aby sa všetko pekne spojilo a cesto nebolo lepivé. Ak sa lepí pridávame pokuse hladkú múku. Cesto rozdelíme na dve polovice. Na vymastený a múkou vysypaný plech /alebo papier na pečenie/ prenesieme rozvaľkanú jednu polovicu cesta. Na ňu rovnomerne rozotrieme jablkovú plnku a znova rozvaľkáme druhú polovicu cesta a túto prenesieme na jablkovú plnku.
Pekne obrežem kraje, cesto popichám pred pečením vidličkou a do rúry. Pečie sa  cca na 180 si 35-40 min, až začne pekne ružovieť vrch. Upečený pocukrujeme. Pokrájame a necháme vychladnúť.